Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Тел: +-86 731 85124338-

EN
сите категории

Дома>За нас>Вести

Контакт: д-р Пенг

Тел: +-86 731 85124338-

Факс: +-86 731 85124331-

Моб: +-86 18163707564 +-86 18932462777

Е-пошта:[заштитена по е-пошта]

Додај: бр. 87, база за претприемништво, зона за развој на висока технологија, град Шаошан, провинција Хунан

Подготовка на сферичен титаниум во прав со радиофреквентна плазма

Време: 2022-06-30 Посети: 78

Шенг Јанвеи и сор. користел неправилно обликуван прашок со големи честички TiH2 како суровина и користел радиофреквентна плазма сфероидизација за да подготви фин сферичен Ti прашок. Морфологијата на прав, фазата и големината на честичките беа тестирани со скенирачка електронска микроскопија, дифракција на Х-зраци и анализа на големината на честичките со ласер. Резултатите покажуваат дека дехидрогенизирањето на распаѓањето, минирањето и сфероидизацијата на големите честички од прашокот TiH2 се завршуваат во еден чекор во плазмата и се добиваат фини сферични прашоци. Фазниот состав е главно Ti и резидуална TiH фаза; сферичниот прав се дехидрогенизира на 750℃ за 2 часа под вакуумска состојба од 1.3×10-4 Pa за да се добие еднофазен сферичен Ti прав. Просечната големина на честичките на честичките е намалена од оригиналните 100~150μm на 20~50μm, а стапката на сфероидизација може да достигне 100%. Како што се зголемуваше стапката на напојување, сфероидизацијата на прашокот се намалуваше. Третирањето на TiH2 прав со радиофреквентна плазма е нов метод за подготовка на фин сферичен титаниумски прав.

1

остави порака
Онлајн разговор

Здраво, оставете го вашето име и е-пошта овде пред да разговарате преку Интернет, за да не ја промашиме вашата порака и да ве контактираме непречено.